Ексклюзиви
субота, 12 вересня 2009 18:08

Тимошенко розказала про вакханалію та порожні амбіції в Раді

Тимошенко розказала про вакханалію та порожні амбіції в Раді

Уряд має намір остаточно затвердити проект державного бюджету на 2010 на засіданні 14 вересня.

Про це повідомила прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко сьогодні на позачерговому розширеному засіданні уряду щодо підготовки проекту держбюджету на 2010 рік.

"На основі нашого сьогоднішнього обговорення сьогодні, завтра й у понеділок Міністерство фінансів вноситиме всі необхідні зміни до бюджету, й у понеділок ми проводитимемо остаточне засідання уряду, на якому затверджуватимемо остаточний проект бюджету й передаватимемо до Верховної Ради", - сказала Тимошенко.

Прем"єр-міністр підкреслила, що уряд відповідно до Бюджетного кодексу внесе проект держбюджету до парламенту не пізніше 15 вересня.

Тимошенко зазначила, що проект держбюджету на 2010 рік формувався виходячи з розвитку економіки країни в 2009 році в умовах світової фінансової кризи.

"Бюджетний 2009 рік уже підходить до завершення. Ми вже думаємо про наступний 2010 рік і готуємо розрахункові прогнози на 2011 рік", - повідомила вона.

Водночас прем"єр-міністр прогнозує жорстку критику проекту Державного бюджету-2010 опонентами уряду.

"Сьогодні вже ні в кого немає сумніву, що здоровий глузд давно залишив парламент. Там просто вакханалія, розбрід, хитання, абсолютно чиста піарщина й порожні амбіції, які абсолютно нічим для країни не наповнені. Тому я абсолютно усвідомлюю, що проект бюджету на 2010 рік проходитиме або надзвичайно важко, або взагалі може бути не прийнятий до завершення президентських перегонів", - сказала Тимошенко.

Прем"єр-міністр висловила жаль, що безвідповідальність політиків таким чином відбивається на житті країни.

"Я думаю, що така нечесна й жорстока по відношенню до України політична конкуренція викличе шторм критики проти того проекту бюджету, який ми представлятимемо. "Я переконана, що всі кандидати в Президенти всіх рівнів і мастей в один голос кричатимуть, який страшний бюджет", - додала вона.

Водночас прем"єр-міністр підкреслила, що уряд не має наміру відступати ні на крок, і проведе бюджет на 2010 рік за допомогою інших механізмів, зокрема через ухвалення відповідних постанов Кабінету міністрів.

"Одночасно з презентацією проекту бюджету у Верховній Раді ми відразу ж невідкладно почнемо готувати проект постанови уряду про виконання бюджету на 2010 рік, який із 1 січня застосовуватиме всі реформовані міжбюджетні відносини на користь місцевих общин. А крім того, я хочу вас запевнити, що ми зробимо всі кроки для того, щоб постанови уряду не були заветовані ніким", - підкреслила Тимошенко.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розказала про вакханалію та порожні амбіції в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути