Ексклюзиви
четвер, 30 липня 2009 10:40

Яценюк поставив Ющенку запитання про НАТО, а Януковичу - про Росію

Яценюк поставив Ющенку запитання про НАТО, а Януковичу - про Росію

Україна отримує унікальний шанс з об"єкту міжнародної політики стати її суб"єктом, вважає лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк.

"Сьогодні, коли міняється архітектура геополітичного устрою, ми отримуємо шанс, схожий на той, що привів нас у 1991 році до незалежності. Головне - не прогавити цієї можливості", - відзначив Яценюк газеті "Аргументи і Факти", повідомляє прес-служба "Фронту змін" в четвер.

Він відзначив, що в українському суспільстві, зокрема серед еліти, поширена помилка про те, що "закордон нам допоможе".

"Помаранчева" частина політиків вважає, що якщо Україна вступить в НАТО - її захистять, вступить в ЄС - їй дадуть грошей. У мене питання до Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко. Якщо НАТО для нас благо, то чому українським військовим підприємствам Альянс не замовляє танків, транспортних літаків, іншої техніки і зброї?", - відзначив лідер "Фронту змін".

В той же час, за його словами, "біло-блакитні" і "червоні" вважають панацеєю союз з Росією. "Також у мене є питання до Віктора Януковича. Якщо Єдиний економічний простір в нинішньому вигляді - благо, то чому Росія не погоджується на єдиний енергетичний ринок і зону вільної торгівлі без обмежень і виключень?", - відзначає Яценюк.

Кожна країна, підкреслив він, дивиться на навколишній світ з погляду своїх інтересів, серед держав "немає Санта Клаусів, які роздають подарунки". Навпаки, кожна держава намагається вирішити свої проблеми за рахунок інших, слабкіших.

На його думку, потрібно перестати боротися за ту або іншу етнічну ідентичність, мову, конфесійну приналежність, трактування минулого. "Ми такі, які є, і ми разом будемо сильніші, якщо не буде суперечок по дрібницях. Вже пора усвідомити свої справжні цілі", - сказав політик.

Яценюк відзначає, що після розвалу Радянського Союзу Україна так і не поставила перед собою цілі, реалізація яких забезпечила б розвиток країни. "Але сьогодні від того, чи зможемо ми усвідомити свій державний інтерес, залежить вже саме існування нашої держави", - підкреслює він.

Лідер "Фронту змін" переконаний, що Україна повинна створити сучасне промислове виробництво, ефективне сільське господарство, боєздатну українську армію, а також забезпечити відтворення здорового і освіченого населення.

"Вибору немає: або ми поставимо ці цілі на порядок денний і сконцентруємо всі сили для досягнення результату, або країна Україна в нинішньому вигляді припинить своє існування. Ми просто зобов"язані врятувати країну!" - підкреслює Яценюк, сообащет Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк поставив Ющенку запитання про НАТО, а Януковичу - про Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути