Ексклюзиви
середа, 29 липня 2009 15:50

Молдовани активно голосують на дострокових виборах

Молдовани активно голосують на дострокових виборах
Представники Центральної виборчої комісії Молдови заявили, що дострокові парламентські вибори, які проходять 29 липня, вже можна вважати такими, що відбулися.

За даними на 12:30 за місцевим часом (12:30 за київським часом), в голосуванні взяли участь більше 30 відсотків виборців. Про це заявив журналістам секретар Центральної виборчої комісії Молдови ЮрійЧокан.

Чокан відзначив, що на цей раз виборці поводяться активніше, ніж на виборах 5 квітня. Тоді підсумкова явка склала 57,5 відсотків.

Відзначимо, що поріг обов"язкової явки складає 33 відсотки. Він був понижений восени цього року рішенням парламенту. Раніше для того, щоб вибори відбулися, була потрібна явка 50 відсотків виборців. Депутати визнали, що вибори, що проходять в літній робочий день, можуть не відбутися при високому порозі. Проте середу було оголошено в Молдові неробочим днем. На голосування відвели 14 годин.

Парламент Молдови був розпущений 15 червня. Відповідний наказ підписав діючий президент країни Володимир Воронін. Парламент, сформований в результаті виборів, що пройшли в квітні, не зміг домовитися про кандидатуру на президентський пост.

У молдовському парламенті 101 місце. На липневих виборах на них претендують представники восьми політичних організацій.

28 липня стало відомо, що влада Молдови вислала з країни міжнародних спостерігачів з країн ближнього зарубіжжя, зокрема представників Росії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Молдовани активно голосують на дострокових виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути