Ексклюзиви
середа, 29 липня 2009 13:29

Обаму в прямому ефірі звинуватили в расизмі

Обаму в прямому ефірі звинуватили в расизмі
Провідний коментатор американського новинного телеканалу Fox News Глен Бек назвав президента США Барака Обаму расистом. Президент США "глибоко усередині себе ненавидить білих людей і їхню культуру", - заявив Бек в ефірі ранкового шоу Fox & Friends.

Зауваження ведучого стосувалося нещодавньої реакції Обами на арешт темношкірого професора Гарвардського університету Луіса Гейтса. Нагадаємо, Гейтс був заарештований при спробі проникнути у власний будинок, поліцейські прийняли його за грабіжника. Обама назвав дії вартових порядку дурними і звинуватив їх в расизмі. Пізніше Обама вибачився за свої слова. В якості примирливого кроку, один з поліцейських, який зазнав президентської критики, - сержант Джеймс Кроулі - буде прийнятий в Білому домі пізніше на цьому тижні. Нагадаємо, нещодавнє спільне опитування каналу ABC News і газети The Washington Post свідчить, що рейтинг президента США Барака Обами вперше опустився нижче 60%.

Між тим, інший ведучий Fox Брайан Кілмед оскаржив зауваження Бека, заявивши, що більшість людей, які працюють на націю першого темношкірого президента США, білі. Керівництво каналу від зауважень свого ведучого поспішило дистанціюватися. Старший віце-президент Fox News з програмування Біл Шайн заявив в пресі, що Бек "висловив свою власну думку, а не думку каналу Fox News". Прес-секретар Обами Уїльям Бертон заявив, що в Білому домі зауваження телеведучого не коментують.

Західні агентства відзначають, що Fox News є одним з найпопулярніших новинних телеканалів США, і його часто звинувачують в прореспубліканському ухилі, повідомляє Версии.com.

Зараз ви читаєте новину «Обаму в прямому ефірі звинуватили в расизмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути