понеділок, 27 липня 2009 19:06

Син Володимира Сівковича згорів у джипі

25 липня о 23.15 в автокатастрофі в Києві загинув 25-річний Віктор Сівкович, молодший син народного депутата-"регіонала" 48-річного Володимира Сівковича. "Лексус", якому перебував Віктор, їхав із Петрівки у бік вул. Олени Теліги і врізався у стовп. Від удару машина вибухнула й загорілася. Попередня причина аварії - перевищення швидкості.

- Я рухався у бік площі Шевченка, - розповідає 31-річний таксист Руслан. Він проїжджав у той час повз місце пригоди. - За мостом стояв обгорілий джип. Перед був зім"ятий від удару, задок цілий. Біля авто - дві пожежні машини, даїшники, "швидка". Рух звузили до однієї смуги. У бік Петрівки десь на кілометр стояла колона тролейбусів. Люди виходили з них і дивилися на аварію.

На розі просп. Московського і вул. Фрунзе стоїть похилений металевий стовп, в який врізався "лексус" Віктора Сівковича. Опора обгоріла майже до верху. Знизу - вм"ятина від удару. Асфальт навколо стовпа дав тріщину. Трава від вогню почорніла в радіусі до 6 м. Видно сліди сильного напору води.

У неділю близько 18.00 до місця аварії під"їжджає сріблястий "мерседес". Із нього виходить жінка з букетом червоних троянд. 20 квіток ставить у тріщину біля стовпа.

- Витя был хороший, веселый, - говорить Юлія. Вона навчалася з Сівковичем у столичному Інституті держави і права ім.Корецького. - Ми з ним дружили з першого курсу. Шкода дуже... Торік магістратуру закінчив, любив жартувати. Всіх дівчат називав "малий". Чому саме так - не знаю, ніколи не пояснював, - Юлія перепрошує, поспішає повернутися в авто. Каже, збирається з друзями допомогти на похороні.

До місця аварії під"їжджає чорний "Ауді Q7". З авто виходить високий чоловік, щось шукає за 10 м від стовпа. Просить не турбувати.

Віктор Сівкович був не одружений. Працював у департаменті виконавчої служби Міністерства юстиції. Не вживав спиртного, кажуть близькі друзі родини. Відмовлявся від келиха навіть на дні народженні батька. Любив полювати й рибалити: був одним із засновників мисливських клубів на Київщині.

- Володимир добре виховував двох синів. Уважно до цього ставиться, - каже російською нардеп-"регіонал" Василь Грицак, 48 років. Із Сівковичем працює в одному комітеті. - Він воєнна людина. У їхній родині є такі поняття, як підйом, зарядка, прийом їжі та відбій. Він часто розказував про синів. Але я з ними не знайомий. Це втрата, яку неможливо заповнити, глибокий психологічний удар. Переживаю за Володимира, за його родину.

Володимир Сівкович в одному з інтерв"ю розповідав, що діти живуть окремо.

- И уже давно я в роли их старшего брата. После 16-17 лет такие отношения оптимальные: дети не замыкаются, сохраняется доверие и искренность отношений. Они, когда ко мне приходят в офис, вместе с остальными посетителями стоят в очереди в приемной.

У Сівковичів залишився 27-річний Олександр.

Слідчі з"ясували, у "лексусі" Віктор був сам. Від удару авто розкололося майже навпіл. Кажуть, після аварії він був живий. Помер у вогні. Це з"ясували за позою, в якій застигло обгоріле тіло.

"Регіонали" припускають, аварія була невипадковою. Мовляв, "лексус" - надійна машина. Оснащена протипожежною системою. Такий джип "Лексус LX570" у салоні коштує 93 тис. євро.

- У "лексусах" спеціальний бак, який не вибухає, - говорить нардеп-"регіонал" Валерій Бондик, 45 років. - Тут же, наскільки я знаю, автомобіль спочатку вибухнув, а потім загорівся. Можливо, шланг був підпиляний. Усе має показати експертиза. "Лексуси" не горять.

Від удару авто розкололося майже навпіл

Президент Віктор Ющенко і прем"єр-міністр Юлія Тимошенко надіслали нардепу Володимирові Сівковичу телеграми зі співчуттям.

Депутат очолює тимчасову слідчу комісію Верховної Ради, що розслідує отруєння Віктора Ющенка. Після військової служби на Кавказі він у 1983-1992 роках працював у КДБ СРСР. Потім займався бізнесом, очолював компанії "Авіакомпанія ВІТА", "М.Ф.С.", раду  "Міжнародний Медіа Центр-СТБ". У 1998-1999 -х працював помічником президента та радником прем"єра. Був одним із керівників партій "Вперед, Україно!" та "Трудова Україна". На виборах до парламенту 2002-го став народним депутатом.

Віктора Сівковича поховали у понеділок на Байковому кладовищі.

Півтора місяця тому молодшого сина втратила депутат від Партії регіонів Ганна Герман. Він також загинув у ДТП.

Зараз ви читаєте новину «Син Володимира Сівковича згорів у джипі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути