середа, 22 липня 2009 12:52

До кінця року держборг Німеччини перевищить 1,7 трильйона євро

До кінця року держборг Німеччини перевищить 1,7 трильйона євро
До кінця 2009 року загальна заборгованість німецької федерації, її земель і общин збільшиться ще на 126 млрд євро і перевищить 1,7 трильйона. У перерахунку на 82-мільйонне населення країни на кожного громадянина Німеччини до кінця року припадатиме 20773 євро держборгу, передає агентство "Фінмаркет" з посиланням на публікацію Spiegel Online.

Ця інформація міститься в офіційній відповіді уряду ФРН на парламентський запит заступника голови фракції Вільної демократичної партії в бундестагу Карла-Людвіга Тіле.

Згідно урядового прогнозу розвитку економіки на 2009 рік, країну чекає нечуване в історії ФРН скорочення внутрішнього валового продукту - на 6%. Другий додатковий бюджет, прийнятий урядом на поточний рік для пом"якшення наслідків кризи, передбачав нову заборгованість в рекордному об"ємі до 49 мільярдів євро.

Не виключено, що до 2013 року заборгованість ФРН виросте на 300 млрд євро, відзначає Spiegel Online. Разом з боргом федеральних земель і общин сума боргу може досягти 2 трильйонів євро.

Якщо виходити з того, що держава узяла ці кредити під 4% річних, то Німеччині у вигляді відсотків без урахування виплати основного боргу доведеться виплачувати до 80 мільярдів євро на рік, що відповідає шостій частині нинішнього сукупного доходу від податків, що отримуються німецькою федерацією, її землями і общинами, відзначає Spiegel Online.

Втім, якщо порівнювати з державним боргом США, німецькі цифри покажуться більш ніж скромними. Тільки федеральний борг США перевалив за 11,5 трильйона доларів - майже 38 000 доларів на кожного американця. Якщо ж узяти всю суму боргу державного сектора, включаючи борги штатів і муніципалітетів, вийде близько 61 трильйона доларів - 200 000 на кожного жителя, включаючи людей похилого віку і дітей, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «До кінця року держборг Німеччини перевищить 1,7 трильйона євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути