Ексклюзиви
пʼятниця, 27 лютого 2009 16:53

Берлусконі образив Карлу Бруні

Автор: Фото ЕРА
 
Прем"єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі, добре відомий своїми ексцентричними висловлюваннями і жартами, знову "відзначився". "Я дав тобі твою жінку", - таку фразу прошепотів Берлусконі президентові Франції Ніколя Саркозі під час прес-конференції на віллі Мадама після закінчення саміту Італія-Франція, пише на своїх сторінках газета La Repubblica. Майже ніхто не зумів тоді зрозуміти, що саме сказав Берлусконі: прем"єр наблизився до Саркозі, коли той говорив про взаємне визнання дипломів про вищу освіту в обох країнах, і вимовив свій черговий жарт, натякаючи на італійське походження дружини Саркозі. Той збентежено посміхнувся і сказав в мікрофон: "Не упевнений, що маю це повторити".

Проте французький Canal+ розшифрував по губах те, що сказав Берлусконі, і відтворив фразу в ефірі. Жарт явно не сподобався Саркозі, та й французьким дикторам, які привласнили Берлусконі "Оскар за вульгарність", пише італійська газета.

Сама Карла Бруні й у минулому не приховувала роздратування з приводу "недоречних жартів". Так, після висловлювань Берлусконі на зустрічі з президентом РФ Дмитром Медведєвим з приводу "засмаги" Барака Обами перша леді Франції зізналася, що задоволена тим, що стала француженкою, відзначає видання.

Італійський прем"єр і раніше неодноразово відпускав ексцентричні висловлювання, і далеко не всі жарти Берлусконі користуються однаковим успіхом. Так, в кінці січня Берлусконі викликав суспільне обурення, заявивши, що італійські жінки настільки красиві, що до них слід приставити військовий супровід, щоб уникнути зґвалтувань.

Якось Берлусконі порівняв німецького політика з охоронцем нацистського табору, а незабаром після 11 вересня заявив, що західна цивілізація знаходиться на більш високому рівні розвитку, аніж ісламська. Тоді слова Берлусконі також спровокували полеміку.

У 2005 році Берлусконі заявив, що використовував шарм плейбоя з метою зачарувати президента Фінляндії Тарью Халонен. Фінський уряд тоді "не зрозумів гумору" італійського прем"єра і вимагав тоді роз"яснень від посла Італії в Хельсінкі.

За матеріалами NEWSru.com, InoPressa.ru

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі образив Карлу Бруні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути