Ексклюзиви
пʼятниця, 27 лютого 2009 09:23

Порошенко знайшов винних у падінні гривні

Порошенко знайшов винних у падінні гривні
Послаблення гривні в середині лютого 2009 року пов"язане з цілеспрямованими діями конкретних українських банків, які за рахунок курсової різниці прагнули компенсувати вартість раніше привернутих гривневих кредитів. Так вважає глава Ради Національного банку України (НБУ) Петро Порошенко.

"Ті, хто понабирав гривневих кредитів за дуже високими ставками - 30-50%, а деякі і по 70%, відчули, що вони починають втрачати гроші і спробували зіграти проти гривні... Гра конкретних банків, які скористалися дірками в регуляторному законодавстві", - сказав Порошенко.

Окрім того, за словами Порошенка, серйозний вплив на сплеск курсу зробила психологічна складова.

Глава Ради НБУ також відзначив, що зміцнення гривні, що відбулося в останні дні, в основному пов"язані з додатковими інтервенціями НБУ.

Як відомо, Порошенко вважає необ"єктивним зниження міжнародним рейтинговим агентством Standard&Poor"s рейтингів України В/В до ССС+/С і В+/В до В-/С.

Standard & Poor`s першим з рейтингових агентств заявило про загрозу дефолту України – короткостроковий рейтинг країни в іноземній валюті відокремлює від рівня дефолту лише один ступінь. Нове погіршення рейтингів очікується у разі збільшення бюджетних витрат.

За матеріалами: ICTV, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко знайшов винних у падінні гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути