Ексклюзиви
пʼятниця, 27 лютого 2009 08:14

Богатирьова відмовилася від "силового сценарію" - чутки з Ради

Богатирьова відмовилася від "силового сценарію" - чутки з Ради
Секретар РНБО Раїса Богатирьова може повторити долю Віталія Гайдука, який, за деякими даними, пішов з цієї посади після відмови брати участь в жорсткому політичному протистоянні і реалізовувати якийсь "силовий сценарій". Такі чутки ходять в політичних кулуарах. Про це в заявив народний депутат Тарас Чорновіл.

Йшлося про варіант якогось надзвичайного положення

"Я можу вам сказати, про що шепочуться в кулуарах... Все зводиться до того, що це (можлива відставка Богатирьової) абсолютна трансформація, аналог тих подій, які відбувалися майже два роки тому, коли звільняли Гайдука з аналогічної посади. Тоді йому поставили вимогу забезпечити можливість організації якогось силового варіанту. Він відмовився це виконувати", - розповів він.

За його словами, є інформація, що Богатирьовій теж надійшла подібна пропозиція.

"Що саме запропонували, ніхто не знає. Але ніби то мова йшла про варіант якогось надзвичайного положення, про яке вже Тимошенко заявляла публічно, або ж про варіант якогось там блокування (роботи) певних гілок влади, перетягування канатів. Можливо, навіть зриву призначення дати наступних президентських виборів. Ніхто не знає точно підстав", - підкреслив він.

Кажучи про джерела цих чуток, Чорновіл сказав: "Здається, вони все-таки мають своїм джерелом Секретаріат РНБО, звідти витік інформації, як мені казали... Але вимагали ніби поки не на рівні Президента, а на рівні його Секретаріату".

При цьому Чорновіл підкреслив: "Це те, що я чув, але ні підтвердити, ні спростувати ці чутки я не можу".

Нагадаємо, на вихідних в Інтернеті з"явилася інформація про те, що Ющенко підписав Указ про відставку Богатирьової з посади Секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Поки цю інформацію не підтверджують ні у Президента, ні в самій Раді Нацбезпеки. В той же час, за даними Банкової, боротьба дійсно йде - між Раїсою Богатирьовою і главою Секретаріату Президента Віктором Балогою.

За матеріалами: Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова відмовилася від "силового сценарію" - чутки з Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути