Ексклюзиви
середа, 25 лютого 2009 11:13

Тимошенко заговорила про інфляцію і знайшла "крайнього"

Тимошенко заговорила про інфляцію і знайшла "крайнього"
Нацбанк штучно і свідомо на базі саботажу руйнує курс гривня/долар.

Про це на початку відкритого засідання уряду заявила прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко.

"Ми вважаємо, що сьогодні немає ніяких ні фінансових, ні економічних, ні кризових підстав, щоб був такий курс гривня/долар. Якщо гривню сьогодні свідомо з політичних підстав руйнують, то ці люди мусять усвідомлювати, що всі товари, якими користуються люди, маються на увазі в першу чергу ліки, продукти харчування, все, що по імпорту заходить в Україну – все це стає вдвічі дорожчим, тому що, коли курс гривня/долар так встановлений Національним банком, то безумовно інфляція захлисне країну", - сказала глава уряду.

Прем"єр впевнена, що це робиться політично свідомо для того, щоб ускладнити і погіршити ситуацію і одним політичним силам критикувати інших і намагатися встановити надзвичайний стан, який дає можливість не проводити жодних виборів включно із черговими президентськими виборами.

Тимошенко вкотре наголосила, що єдино можливий курс для "кризових явищ" - це 6 - 6,5 гривень за долар.

"Для підвищення курсу немає жодних підстав, крім спланованих дій тих, хто управляє Національним банком. Я просила би припинити ці речі, тому що через політичні бої руйнувати країну ніхто не має права", - додала вона.

За словами Тимошенко, сьогодні всі країни світу знизили облікові ставки Національного банку до нуля. В той же час вона зазначила, що політика, які відбувається в Україні по ставках вартості кредитів, недопустима, тому що вона призводить до неможливості отримати кредити і до стагнації. "А потім ті ж самі політики, які це влаштували виходять на канали телебачення і критикують падіння виробництва. Я думаю, що так працювати не мусить банківська система України", - заявила вона.

Крім того Тимошенко заявила, що Генпрокуратура повинна розібратися з власниками тих підприємств, які не сплачують зарплату або скорочують робітників.

"Уряд не скоротив жодну людину у бюджетній сфері, і зарплати платить як тільки може, без зниження. А чомусь реальний сектор економіки, – такі хвалені приватні власники, які казали, що можуть ефективно управляти, – роблять протилежне: скорочують людей, скорочують зарплати, відправляють людей у відпустки", - обурилась Тимошенко.

За матеріалами: Форпост, Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко заговорила про інфляцію і знайшла "крайнього"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути