Ексклюзиви
вівторок, 24 лютого 2009 16:37

Луценко не піде у відставку навіть на прохання Ющенка

Луценко не піде у відставку навіть на прохання Ющенка
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не має наміру подавати у відставку через інцидент, який стався в Криму 22 лютого, коли через операцію підрозділу "Беркут" постраждала сім"я кримських татар.

Про це він сказав на прес-конференції.

"Я не збираюся йти у відставку, оскільки в цей критичний період буду виконувати повноцінно функції міністра внутрішніх справ", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи подасть він у відставку у разі, якщо Президент попросить його це зробити.

На думку міністра, зміна керівництва Міністерства внутрішніх справ, як і самого міністра, не призведе до поліпшення криміногенної ситуації, а навпаки, дестабілізує МВС.

Раніше Луценко констатував непрофесійність міліції під час проведення операції захоплення 22 лютого в Сімферополі, у результаті якого постраждала родина кримських татар.

15 лютого в селищі Мирне (Сімферопольський район) злочинець викрав доньку своєї колишньої співмешканки, а 22 лютого вночі бійці "Беркута" проникнули в приватне домоволодіння - передбачуване укриття викрадача і, використавши світлошумову гранату, завдали тяжких тілесних ушкоджень господареві будинку.

Злочинець у будинку виявлений не був.

Сьогодні прес-секретар Ющенка Ірина Ваннікова заявила, що в демократичному суспільстві після подібних інцидентів керівники відомств подають у відставку

"Президент вимагає від міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в семиденний термін виплатити матеріальну компенсацію за завдану шкоду здоров"ю Мустафи Хаїрова та його сім"ї", - додала вона.

Також президент вимагає термінового відновлення помешкання постраждалого кримчанина.

За матеріалами: Українські новини, Прес-служба Президента.

Зараз ви читаєте новину «Луценко не піде у відставку навіть на прохання Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути