вівторок, 24 лютого 2009 09:33

Обама вперше звернеться до Конгресу

Обама вперше звернеться до Конгресу
Звернення до Конгресу повинне стати однією з головних подій для Вашингтона. У Білому домі відзначили, що не варто сприймати майбутню промову президента як послання "Про стан країни", з яким Обама повинен за Конституцією виступати раз на рік. Це ще попереду – до нації новий президент планує звернутися в січні наступного року. Проте сильно відрізнятися від послання промова Обами не буде. Точний зміст виступу поки невідомий – але абсолютно очевидно, що президент США присвятить значну частину свого звернення боротьбі з економічною кризою. Це і план дій, недавно прийнятий Конгресом, і інші ідеї Обами, з якими він виступав ще під час виборчої кампанії. Зрозуміло, знайдеться місце і зовнішній політиці. Основні акценти президент вже розставив – виведення військ з Іраку і одночасно інтенсифікація зусиль в Афганістані.

Основні акценти президент вже розставив

Як записано в Конституції США, президент зобов`язаний "час від часу" надавати Конгресу звіт про стан подій в країні.

Президент США Барак Обама, як очікується, оголосить на цьому тижні про плани зниження рівня бюджетного дефіциту - в два рази до 2013 року. Для зниження витрат Обама хотів би протягом найближчих років скоротити фінансування війни в Іраку і підвищити податки для заможних громадян. За оцінками команди Обами, він успадкував від попередньої адміністрації поточний бюджетний дефіцит у розмірі 1,3 трильйонів доларів (це більше 9% ВВП).

Эхо Москвы, УНІАН, "Блумберг"

Зараз ви читаєте новину «Обама вперше звернеться до Конгресу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути