середа, 18 лютого 2009 16:04

Тимошенко натякнула, що Єхануров відмиває гроші

Тимошенко натякнула, що Єхануров відмиває гроші

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко звинувачує керівництво Міноборони у нераціональному використанні коштів бюджету.

Про це вона заявила на брифінгу в середу.

Тимошенко запевнила, що все що стосується Міноборони фінансується вчасно і в повному обсязі. "А що стосується бюджету, то він у нас набагато більший, ніж у всі попередні роки", - заявила вона.

Водночас прем"єр попросила міністра оборони пояснити, як при його скаргах на малий бюджет в міністерстві оборони відбуваються такі речі, що військовий іде на пенсію і отримує компенсацію в 0,5 мільйона гривень.

"Таких випадків дуже багато. І якщо Міноборони так погано живе, яке воно має право виплачувати по 0,5 мільйона вихідних пособій окремим військовослужбовцям? І якщо так скрутно з грошима, навіщо так сильно переплачують за харчі для військовослужбовців? Платять значно вище ринкової ціни монопольним структурам, які між собою пов"язані і відмивають кошти Міноборони", - сказала вона.

Якщо так скрутно, навіщо платити компенсацію в 0,5 мільйона гривень?

Нагадаємо, що напередодні міністр оборони Юрій Єхануров в ефірі 5 каналу заявив про необхідність перегляду бюджету збройних сил.

"Я маю надію на те, що по результатам першого кварталу буде переглянуто бюджет, і таким чином ми відійдемо від бюджету розпаду", - зазначив міністр.

"0,85% від ВВП - так реальний бюджет нам спланований. Такого не було взагалі. Є ще в Молдови такий бюджет і в Люксембургу. Всі інші країни підвищили рівень фінансування збройних сил", - заявив Єхануров.

"Ми молода держава, в нас нема еліти, яка здатна розуміти інтереси держави. Вони бачать тільки одне одного", - додав він.

"Ми забезпечуємо необхідний рівень безпеки, ми це робимо, але це довго не може бути", - підкреслив міністр.

Відповідаючи на питання, чи наводилися аргументи, щодо необхідності збільшення бюджету збройних сил прем"єр-міністру Юлії Тимошенко, Єхануров відповів: "Звичайно".

За словами міністра, відповіддю було: "Нагодувати народ".

"Ми перетворюємо країну в те, що треба годувати всіх", - зазначив Єхануров.

За матеріалами: Українська правда, 5 канал.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко натякнула, що Єхануров відмиває гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути