Ексклюзиви
четвер, 12 лютого 2009 15:03

"Фаїна" прибула до порту Момбаси

"Фаїна" прибула до порту Момбаси

Судно "Фаїна", яке з 25 вересня минулого року знаходилося в полоні у піратів Сомалі, прибуло в порт Момбаса (Кенія).

Як повідомили у прес-службі Президента України, за словами заступника глави Секретаріату Президента Андрія Гончарука, який перебуває в Кенії на чолі української делегації, сьогодні вранці судно зайшло у кенійські територіальні води у супроводі кораблів ВМС США і Республіки Кенія.

Також сьогодні зранку назустріч Фаїні вирушив буксир з представниками відповідних кенійських державних органів і судновласником на борту. Це зроблено для прискорення здійснення встановлених процедур прийняття судна в порту Момбаса, завчасного оформлення необхідних документів.

Судно зустрічає українська делегація на чолі з керівником Служби зовнішньої розвідки України Миколою Маломужем.

За матеріалами УНІАН, Интерфакс-Украина

Сьогодні вранці судно зайшло у кенійські територіальні води, його супроводжували кораблів ВМС США і Республіки Кенія. Зранку 12 лютого назустріч судну Фаїна вирушив буксир, з представниками кенійських державних органів і судновласника на борту. Це зроблено для прискорення процедур прийняття судна в порту та завчасного оформлення необхідних документів.

Моряки судна, перш ніж повернутися на батьківщину, хочуть попрощатися з капітаном. Виконуючий обов"язки капітана Віктор Нікольський у телефоній розмові з омбудсменом України Ніною Карпачовою сказав, що хотів би супроводжувати тіло капітана Фаїни до Санкт-Петербурга, з ним готові летіти росіяни і український екіпаж.

Як повідомлялося, 4 лютого пірати Сомалі одержали 3,2 мільйони доларів викупу за українське судно Фаїна і пообіцяли звільнити суховантаж протягом декількох годин. 5 лютого борт Фаїни покинули всі пірати.

Зараз ви читаєте новину «"Фаїна" прибула до порту Момбаси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути