четвер, 29 січня 2009 19:17

"Донбас Арена" буде нашпигована електронікою

"Донбас Арена" буде нашпигована електронікою

У побуті ця технологія найбільш відома як "розумний будинок" і повністю відповідає стандартам, що висуваються УЄФА до будинків категорії "Еліт". Про це повідомляє кореспондент "УКРІНФОРМу" з посиланням на прес-службу стадіону.

Насамперед, система BMS дає змогу забезпечити максимальну безпеку глядачів і повний моніторинг усіх інженерних систем, що знаходяться на "Донбас Арені". А значить, дасть можливість повністю контролювати системи життєзабезпечення будівлі. "Розумний будинок" включає у себе моніторинг і керування ліфтами, системами вентиляції, електропостачання стадіону від міських підстанцій та внутрішніх дизельних генераторів, кондиціонування і опалювання. За допомогою цієї технології можна щохвилини стежити за станом високовольтного обладнання, внутрішнього та зовнішнього освітлення, систем холодного і гарячого водопостачання та каналізації. Крім того, BMS дає змогу контролювати системи безпеки та контролю доступу, охоронну сигналізацію і відеоспостереження, інженерні системи і обладнання по догляду за футбольним полем, а також системи протипожежної безпеки тощо.

Отримані за допомогою цією технології дані оброблятимуться за допомогою кількох сотень спеціальних промислових контролерів (programmable logic controller), якими є комп"ютери в особливому промисловому виконанні. "Серцем" усієї системи стане приміщення диспетчерської, куди надходитиме інформація у вигляді так званих мнемосхем на екранах великоформатних моніторів.

Зараз ви читаєте новину «"Донбас Арена" буде нашпигована електронікою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути