четвер, 29 січня 2009 08:16

Ющенко: В Україні не народився політик, який перекриє транзит газу до Європи

Ющенко: В Україні не народився політик, який перекриє транзит газу до Європи
Президент України Віктор Ющенко вважає, що газова криза виникла через геополітичні інтереси Росії .

Про це він заявив під час тристоронньої зустрічі з президентом Польщі Лехом Качинським і прем`єр-міністром Чехії Міреком Тополанеком.

За словами Ющенка, відключення постачання газу - це "є виключно політика, це геополітичне питання Росії і тут немає жодної комерційної складової".

Втім Ющенко запевнив , що Україна повної мірою буде виконувати підписані угоди з Росією, "незважаючи на те, що ця угода є дуже невигідною для України", повідомляє 5 канал.

За його словами, в угоді закладена неринкова ціна, бо вона становить 450 доларів, а такої ціни не платить жодна з європейських країн.

"Україна взяла на себе зобов"язання закуповувати російський газ по зверхринковій ціні, де p0=450 доларів за тисячу метрів кубічних газу. Якщо НАК "Нафтогаз" купує технологічний газ за 450, а забезпечує послугу транзиту за ціною 1,7 долара, то ця функція є збитковою", - зазначив Ющенко.

Ющенко також запевнив укотре, що Україна не крала газу у Росії і він не може уявити, щоб таке взагалі могло статися.

"Це не політика сьогоднішнього дня. Добре розуміючи, що якщо ти не розрахувався хоча б за один куб російського газу, твоя країна буде нести дуже тяжку відповідальність. Це не ігри сьогоднішнього дня. Це не притаманне для нашої поведінки, і тому ми цього не допускали", - запевнив президент України.

"Як Президент України хотів би сказати для західного співтовариства такі важливі слова: шановні громадяни Європи, в Україні не народився і ніколи не народиться політик, який перекриє транзит російського газу до країн Європи. Якщо вам хтось говорить, що це зробила Україна - це є велика брехня", - вкотре наголосив Ющенко, цитує його прес-служба президента.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Ющенко: В Україні не народився політик, який перекриє транзит газу до Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути