Ексклюзиви
пʼятниця, 23 січня 2009 09:19

Війни між Росією та Україною не буде - посол США

Війни між Росією та Україною не буде - посол США
Надзвичайний і Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Вільям Тейлор виключає імовірність збройного конфлікту між Російською Федерацією та Україною.

"Я не думаю, що між Україною та Росією може статися війна", - сказав дипломат учора на прес-конференції в Сімферополі, коментуючи на прохання журналістів відповідні побоювання низки американських видань.

Тейлор зазначив, що Україна та РФ є відповідальними країнами, і їхні уряди зуміють вирішити проблеми.

"Україна та Росія залишатимуться сусідами завжди. Вони навчаться вирішувати свої проблеми, і вони вже вирішують проблеми", - сказав посол США.

Тейлор Р зазначив, що "навіть у складні часи, коли Росія припинила постачання газу до України та країн Європи, розмов про війну не було, ішли розмови про "газову війну", про боротьбу між "Нафтогазом" і "Газпромом". "Але вони (РФ і Україна) вирішили проблеми, обидві країни знайшли компроміси, напевно, жодна зі сторін повністю не задоволена своїм компромісом, але для цього компроміси й існують. Навіть й самій глибині цієї конфронтації ("газового конфлікту") не було щонайменшого натяку на якийсь збройний конфлікт між двома країнами", - сказав дипломат.

Тейлор також виключив можливість збройного міжнаціонального конфлікту в Криму, оскільки, на його думку, в автономії – відповідальні лідери, які представляють різні групи. "Відповідальні лідери знайдуть можливість вирішити конфлікт через компроміси, через дискусії, і я впевнений, що саме таким чином вирішуватимуть проблеми в Криму", - сказав посол США в Україні, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Війни між Росією та Україною не буде - посол США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути