Ексклюзиви
понеділок, 19 січня 2009 11:25

Обама розпочав інавгураційні заходи з поганих новин

Обама розпочав інавгураційні заходи з поганих новин

Сполучені Штати знаходяться у стані війни, а американська економіка - в кризі. Про це заявив новообраний президент США Барак Обама, виступаючи в неділю з промовою на святковому концерті, що дав офіційний старт інавгураційним заходам в американській столиці.

Він відзначив, що лише небагато поколінь американців вимушені були протистояти труднощам, з якими зіткнулося нинішнє покоління.

"Наша країна знаходиться у стані війни (військові операції США в Іраку і Афганістані). Наша економіка - в кризі, - сказав Обама. - Мільйони американців втрачають роботу. А головне, вони стурбовані і не упевнені в майбутньому".

Новообраний президент повідомив десятки тисяч людей, присутніми перед ступенями меморіалу Авраму Лінкольну, що "не прикидатиметься і не називатиме боротьбу з цими проблемами легкою".

"Буде потрібно більш як один місяць або навіть роки, - відзначив майбутній президент. - І в ході цього виникнуть перешкоди і невдачі".

Проте, виразив упевненість Обама, "не дивлячись на складність майбутніх завдань, Сполучені Штати витримають, і мрії батьків-засновників США продовжать жити".

На відкритому для всіх охочих концерті під назвою "Ми єдині", на ступенях меморіалу Авраму Лінкольну, розташованого в кінці головного проспекту американської столиці - так званого "моллу", 18 січня виступили провідні зірки американської і світової естради: Бейонсе, Шакіра, Ашер, Брюс Спрінгстін, рок-група U2, а також Гарт Брукс, Шеріл Кроу, Мері Блайдж і Джеймс Тейлор.

З вітальною промовою до присутніх звернулися також популярні темношкірі актори Дензел Вашингтон, Джемі Фокс і Куін Латіфа. Разом з сином Мартіна Лютера Кінга вони зачитали найвідомішу промову цього видатного борця за права людини в США, вимовлену їм більше 45 років тому з цих же ступенів, - "У мене є мрія".

"Багато ці виконавці брали активну участь в різних заходах ще в час передвиборної кампанії Обами, - сказав офіційний представник інавгураційного комітету Кевін Гріффіс. - Як і населення в цілому, музиканти і артисти схвильовані посланням, яке несе Обама". Він також відзначив, що новообріний президент зміг "на одній сцені зібрати тих людей, які зазвичай разом не виступають".

Вибраний президент і віце-президент Барак Обама і Джозеф Байден з"явилися на ступенях меморіалу перед початком концерту і зайняли місця в спеціально спорудженій глядацькій трибуні, обнесеній куленепробивним склом. Байден так само, як і Обама, поводився з короткою вітальною мовою до присутнім.

Раніше в неділю вони поклали вінок до Могили невідомого солдата на Арлінгтонськом національному кладовищі, розташованому поблизу Вашингтона, і відвідали церковні служби.

Окрім святкового концерту на воскресінні у Вашингтоні намічено проведення декількох урочистих вечерь і балів, присвячених інавгурації, повідомляє NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Обама розпочав інавгураційні заходи з поганих новин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути