неділя, 18 січня 2009 14:31

Євросоюз висунув нові вимоги до ХАМАСу і Ізраїлю

Євросоюз висунув нові вимоги до ХАМАСу і Ізраїлю

Євросоюз зажадав від руху ХАМАС припинити обстріл ізраїльських міст, а від Ізраїлю - зняти блокаду сектора Газа. Побажання ЄС були викладені країною-головою Євросоюзу Чехією, повідомляє AFP. Відзначимо, що сторони конфлікту до останнього часу ігнорували будь-які вимоги про припинення вогню, що поступали від імені ЄС, а також ООН і представників ряду держав.

Заява послідувала після декількох годин після офіційного завершення військової операції Армії оборони Ізраїлю "Литий свинець", яка продовжувалася в палестинському анклаві більше трьох тижнів. Не дивлячись на оголошення про одностороннє завершення вогню, зроблене прем"єр-міністром Ізраїлю Ехудом Ольмертом, бойовики руху ХАМАС заявили, що припиняти боротьбу не мають наміру.

Палестинці 18 січня випустили у напрямі міста Сдерот п"ять ракет "Касам", в результаті ніхто не постраждав. ЦАХАЛ, у свою чергу, вступив в перестрілку з бойовиками ХАМАС на півночі Гази, а ВПС Ізраїлю нанесли удари по позиціях, з яких були запущені "Кассами".

Прем"єр-міністр Ізраїлю, коментуючи зіткнення з палестинцями, відзначив, що в Єрусалимі вирішуватимуть подальшу долю операції в анклаві залежно від дій Хамаса. Ізраїль, нагадаємо, залишив за собою право "адекватно відповідати" на агресію з боку палестинських бойовиків; з"єднання Цахала залишаються в секторі Газа, не дивлячись на офіційне завершення "Литого свинцю", повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз висунув нові вимоги до ХАМАСу і Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути