Ексклюзиви
неділя, 18 січня 2009 11:30

Барак Обама прибув до Вашингтону для інавгурації

Барак Обама прибув до Вашингтону для інавгурації

Вибраний президент США Барак Обама залізницею прибув з Філадельфії до Вашингтону для інавгурації, повідомляє Associated Press 18 січня.

У своїй подорожі, що тривала протягом цілого дня, Обама повторив шлях, виконаний Аврамом Лінкольном 1861 року. По дорозі він робив невеликі зупинки, щоб виступити перед американцями і нагадати їм важливі віхи історії. Так, у Філадельфії, де було проголошена Декларація незалежності, звернувшись до присутнім привітати його громадянам, Обама заявив про необхідність "нової Декларації незалежності - незалежність від ідеології, недалекоглядності, забобонів і фанатизму".

"Небагатьом поколінням випадали такі ж випробування, які випадають сьогодні", - заявив Обама. У числі проблем, що стоять перед нацією, Обама назвав економіку, що похитнулася, війни в Іраку і Афганістані, а також глобальне потеплення і залежність від нафти.

У Вілмінгтоні, штат Делавер, до Обами приєднався майбутній віце-президент Джо Байден. Тут Обама нагадав американцям, які зустрічали його, що саме Делавер був першим штатом, що ратифікував Конституцію США. У Балтіморі, штат Меріленд, Обаму чекав 40-тисячний натовп людей. Він нагадав їм про героїчну оборону форту Мак-Генрі від британського флоту в 1812 році, яка надихнула Френсіса Скотта Кі на написання віршів, що стали американським гімном.

Офіційна інавгурація Обами відбудеться 20 січня, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Барак Обама прибув до Вашингтону для інавгурації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути