Ексклюзиви
пʼятниця, 26 грудня 2008 15:08

Пакистан стягує війська до кордону з Індією

Пакистан стягує війська до кордону з Індією
Пакистан почав перекидання військових підрозділів до кордону з Індією. Для цих цілей тисячі військовослужбовців перенаправлені від пакистано-афганского кордону, повідомляє AssociatedPress з посиланням на анонімне джерело в неназваній розвідці.

Перекидання військ пов"язане із загостренням відносин між Делі і Ісламабадом, що виникло після нападу терористів на Мумбаї; у Індії упевнені, що за терактом стоять пакистанці, додав співбесідник AP.

В цілому до кордону з Індією направлено 20 тисяч військовослужбовців, їх розмістять в Касурі і Сиалкоті, населених пунктах біля межі. Кореспондент AP стверджує, що бачив близько 40 вантажівок з військовими, такими, що виїжджали від пакистано-афганского кордону.

Відзначимо, що в провінціях, що межують з Афганістаном, несуть службу близько 100 тисяч пакистанських військових. Така висока концентрація військ обумовлена активністю бойовиків руху "Талібан", що діють як в Афганістані, так і в деяких пакистанських областях.

Зараз ви читаєте новину «Пакистан стягує війська до кордону з Індією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути