Ексклюзиви
четвер, 25 грудня 2008 09:10

"Газпром" обіцяє врахувати здешевлення газу в ціні для України

"Газпром" обіцяє врахувати здешевлення газу в ціні для України
При визначенні ціни на природний газ для України на наступний рік буде врахована поточна ринкова кон"юнктура здешевлення вартості газу.

Про це заявив офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов у ході відеоконференції в Москві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У випадку з Україною ми домовимося про рівень ціни, що природно буде враховувати поточну ринкову кон"юнктуру, у тому числі і на європейських ринках... Вона, я думаю, буде цілком прийнятною для українських споживачів", - сказав Купріянов.

Водночас він наголосив, що основною темою в нинішніх україно-російських газових переговорах є обговорення оплати "Нафтогазом України" поставленого в листопаді-грудні газу.

"Я б не хотів зараз заглиблюватися в переговорний процес, пов"язаний з наступним роком, оскільки на даний момент це не найактуальніша тема. Набагато важливіше нам розібратися з постачаннями й оплатою за газ поточного року", - зазначив Купріянов.

Він також нагадав, що транзит природного газу територією України на початку наступного року буде здійснюватися на основі діючого контракту.

"Транзит здійснюється на основі довгострокового контракту... У поточному році ставка $1,7 (за 1 тис. куб. м на 100 км відстані), що стосується наступного року - ставка продовжує обговорюватися", - сказав представник "Газпрому".

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" обіцяє врахувати здешевлення газу в ціні для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути