вівторок, 23 грудня 2008 13:13

Зростання світової економіки піде в мінус

Зростання світової економіки в 2009 році вперше за півстоліття буде негативним і складе "мінус" 0,4%, в порівнянні з позитивним зростанням в 2% в поточному році.

Про це мова йде в звіті Асоціації міжнародних фінансових установ InstituteofIntеrnationalFinance.

"Комусь, напевно, здасться, що 0,4% не така вже і велика величина, але тут важливо мати на увазі, що раніше зростання сукупного світового ВВП ніколи не опускалося нижче нуля. Раніше завжди були динамічні регіони, що компенсували спади в інших точках планети, зокрема в провідних країнах", - прокоментував автор звіту Філіп Саттл.

У Сполучених Штатах, Західній Європі і Японії ВВП скоротиться приблизно на 1,5%, в Китаї зростання сповільниться до 6,5%, в Індії - до 5%, повідомляє "УНІАН".

"Більше всього мене лякає швидкість зміни економічної кон"юнктури, - сказав Саттл. - Ще 3-4 місяці тому ми прогнозували уповільнення зростання, але не спад виробництва як такий. Швидкість, з якою міняється ситуація в США і інших країнах, справді вражаюча".

Зараз ви читаєте новину «Зростання світової економіки піде в мінус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути