понеділок, 22 грудня 2008 15:14

Райс вважає, що Обама піде стопами Буша

У обраного президента США Барака Обами дуже мало можливостей відійти від курсу зовнішньої політики, запропонованого президентом Джорджем Бушем, заявила держсекретар США Кондоліза Райс в інтерв"ю газеті TheFinancialTimes.

Вона заявила, що нова адміністрація, швидше за все, продовжить політику Буша щодо ядерної програми Ірану, тому що США скоординувала свої дії в цій області з Євросоюзом, Росією і Китаєм.

"Коли я спілкуюся з нашими союзниками, вони вважають, що США не мінятимуть свою позицію", - заявила Райс, визнаючи, проте, що адміністрація Обами в цілому "йтиме своїм шляхом", повідомляє "Газета.ру".

"Причина того, що залишаться елементи спадкоємності, - те, що ми прагнули так побудувати свою зовнішню політику, щоб спочатку організувати міжнародне співтовариство по такій структурі, якою ми зможемо управляти, а потім вирішувати складні проблеми в багатобічному порядку", - сказала вона. Райс відзначила, що це стосується не тільки Ірану, але і Північної Кореї і ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Зараз ви читаєте новину «Райс вважає, що Обама піде стопами Буша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути