Ексклюзиви
пʼятниця, 19 грудня 2008 10:19

Вартість нафти впала до рекордно низької позначки

Вартість нафти впала до рекордно низької позначки
Вартість бареля нафти на нью-йоркській товарній біржі NYMEX 18 грудня впала на 9 відсотків, досягнувши рекордної відмітки в 36 доларів, передає агентство Reuters.

Більш того, уточнює агентство, під час торгів січневі ф"ючерси на нафту марки WTI опускалися до 35,98 долара за барель, проте в кінці сесії зафіксувалися на відмітці в 36,22 долара. Таке падіння, вважають аналітики, може продовжитися й надалі, оскільки в розпал фінансової кризи попит на нафту продовжує неухильно знижуватися.

Нагадаємо, що в середу 17 грудня Організація країн - експортерів нафти (ОПЕК) прийняла рішення про скорочення видобутку нафти державами, що входять в картель, на 2,2 мільйона барелів на добу в порівнянні з вереснем 2008 року. Таке рішення ОПЕК повинне було стимулювати зростання цін на сировину, проте цього поки не відбулося.

Біржова сесія 18 грудня, передає агентство FrancePresse, також закрилася зниженням основних фондових індексів.

Індекс DowJones втратив за підсумками торгів 219,35 пункти (2,49 відсотка), високотехнологічний Nasdaq опустився на 26,94 пункти (1,71 відсотка), а показник широкого ринку Standard & Poor"s 500 - на 19,07 пункти (2,11 відсотка).

Зараз ви читаєте новину «Вартість нафти впала до рекордно низької позначки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути