середа, 10 грудня 2008 10:03

Обама опинився в центрі скандалу

Обраний президент США Барак Обама, який до виборів 4 листопада цього року представляв в сенаті Конгресу США штат Ілінойс, заперечує будь-яку причетність до протизаконної діяльності губернатора штату Рода Благоєвіча, який у вівторок був арештований по звинуваченнях в корупції.

Як наголошується в заяві, поширеній офісом майбутнього голови американської адміністрації, він "не спілкувався з губернатором" або його офісом і "не був у курсі того, що відбувається".

Скандал навколо Благоєвіча став першою серйозною "перевіркою на міцність" для демократа Обами. Колишній сенатор з Ілінойса очолить американську адміністрацію 20 січня майбутнього року, коли відбудеться його інавгурація як президент країни.

Цим не забули скористатися його партійні опоненти. Зокрема, член Палати представників Конгресу з Вірджинії, республіканець Ерік Кентор вже відзначив, що з нинішнім скандалом пов"язаний "ряд питань" про взаємини Благоєвіча, Обами і інших високопоставлених чиновників, які "працюють в команді майбутнього президента".

Губернатор Ілінойса Род Благоєвіч був арештований в Чикаго по висунутих проти нього федеральних звинуваченнях в корупції. Після внесення застави у розмірі 4,5 тис. доларів він тимчасово випущений на свободу. Благоєвіч звинувачується в злочинній змові з метою отримання фінансових вигод за рахунок ухвалення рішення про те, хто займе місце в сенаті Конгресу США, яке звільняється Обамою у зв"язку з його обранням президентом країни.

За законами, що діють в Ілінойсі, право призначити нового сенатора у випадку, якщо що займав цей пост чоловік не може більш працювати в Сенаті, належить губернаторові штату.

Благоєвіч також звинувачується в тому, що він в обхід закону загрожував відмовити медійній корпорації TribuneCo. у підтримці із засобів бюджету штату при продажі стадіону Чікаго WrigleyField.

Слідчі підозрюють, що таким чином губернатор намагався добитися звільнення з газети ChicagoTribune членів редакційної колегії, які виступали з критикою в його адресу, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Обама опинився в центрі скандалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути