середа, 03 грудня 2008 09:43

Тимошенко віддасть "Регіонам" економічний блок, але залишиться прем"єром

Тимошенко віддасть "Регіонам" економічний блок, але залишиться прем"єром
Найбільш вірогідним варіантом співпраці БЮТ і Партії регіонів у разі створення коаліції, є варіант, при якому Юлія Тимошенко залишиться прем"єр-міністром, а лідер Партії регіонів Віктор Янукович очолить парламент.

Про це пише Комерсант-Україна", посилаючись на думки опитаних газетою депутатів від Партії регіонів і БЮТ.

За інформацією видання, на рівні керівництва БЮТ вже ухвалено рішення про створення коаліції з "регіоналами".

Перспективу подібного об"єднання депутати цієї фракції обговорювали увечері 1 грудня на своєму закритому засіданні, в якому брали участь Тимошенко і деякі міністри, призначені в уряд за квотою БЮТ.

"Ніяких письмових рішень або ухвал не було ухвалено, ми просто порадилися, проте загальний настрій був таким - потрібно створювати коаліцію з Партією регіонів", - повідомив один з депутатів від БЮТ.

"Стратегічні домовленості про створення коаліції повинні бути досягнуті сьогодні-завтра", - заявив газеті перший заступник глави фракції БЮТ Андрій Кожем"якін.

У ПР, не дивлячись на традиційні заяви про те, що "переговори ведуться зі всіма фракціями", теж стали спокійніше висловлюватися про можливість союзу з БЮТ.

"Я думаю, що післязавтра (4 грудня) парламент почне нормально працювати. Не знаю, чи все піде гладко, але те, що сторони наближаються до того, щоб упорядкувати роботу, - це факт", - сказав перший заступник глави фракції ПР Олександр Єфремов.

Як стало відомо виданню, рішення про блокування з БЮТ може бути ухвалене Партією регіонів вже в середу. Увечері відбудеться засідання політради і фракції ПР.

"Ми зібрали пропозиції про створення коаліції від всіх фракцій і їх розглядатимемо і ухвалюватимемо рішення", - повідомило джерело в керівництві ПР.

За інформацією газети, новий формат коаліції у складі ПР і БЮТ припускає, що прем"єром залишиться Тимошенко, спікером стане Янукович, а економічний блок уряду очолять представники ПР.

"Якщо не мати на увазі таку конфігурацію, то виникає питання: куди подіти наших партнерів?", - прокоментував такий варіант співпраці Єфремов.

"Якби Юлія Тимошенко була депутатом Верховної Ради, можна було б розглядати іншу конфігурацію, але оскільки вона не є депутатом, то ми не можемо їй сказати: йдіть погуляйте, а потім голосуйте разом з нами. Так не вийде", - додав він.

При цьому Єфремов стверджує, що "при будь-якому форматі коаліції Віктор Янукович буде лідером більшості, яка узяла на себе відповідальність за те, що відбувається в країні, а буде він спікером чи ні - це другорядне питання".

"Та політична сила, з якою ми можемо створити коаліцію, природно, висуне умови, які нам доведеться обговорювати якнайшвидше. Дійсно, потрібно ділитися. Переформатування однозначно відбудеться", - заявив бютівець Кожем"якін.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко віддасть "Регіонам" економічний блок, але залишиться прем"єром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути