Ексклюзиви
вівторок, 02 грудня 2008 08:53

Луценко висуне свого кандидата в спікери

Луценко висуне свого кандидата в спікери
Депутатська група "Народна Самооборона", що входить до фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" у Верховній Раді, має намір розглянути висування кандидата від групи на пост голови парламенту 2 грудня.

Про це сказано в повідомленні прес-служби "Народної Самооборони".

"Завтра (2 грудня) "Народна Самооборона" під час перерви в роботі парламенту в повному депутатському складі проведе консультації з питання висування власної кандидатури від групи "НС" на посаду спікера", - повідомив депутат Ради від "Народної Самооборони" Олег Новіков.

Він також зазначив, що представники політичних сил, які входять до складу фракції НУНС, провели консультації щодо голосування за кандидатуру Івана Плюща на посаду спікера.

"Народні депутати від "НС", Руху Тарасюка, Партії захисників вітчизни і Європейської партії прийняли одностайну ухвалу не підтримувати кандидатуру Івана Плюща на посаду спікера парламенту", - заявив Новіков.

Депутат вважає, що ця кандидатура є суперечливою, і зазначив, що під час створення коаліції в складі фракцій Блоку Юлії Тимошенко і НУНС у парламенті 2007 року Плющ відмовився підписувати коаліційну угоду.

"Оскільки вже тоді робота парламенту почалася з шантажу з боку цього народного депутата, то не варто обирати таку людину на посаду голови парламенту", - вважає він.

Депутат повідомив, що під час консультацій сторони вирішили повернутися до обговорення кандидатури голови фракції НУНС у Раді В"ячеслава Кириленка або запропонувати іншу компромісну кандидатуру з депутатів фракції.

"Такі люди є, і прізвище одного з них називалося на переговорах із Президентом. Однак Ющенко цю кандидатуру не поставив на голосування, обмежившись лише кандидатурою Плюща", - сказав Новіков.

Він також зазначив, що кандидатура на посаду спікера має бути найменш політично заангажованою.

Раніше "Народна Самооборона" заявила, що не має наміру підтримувати кандидатуру Плюща у разі її висування на посаду голови парламенту.

Фракція Комуністичної партії не має наміру підтримувати кандидатуру Плюща у разі її висування на посаду голови парламенту.

Заступник голови Ради, один з лідерів БЮТ Микола Томенко прогнозує відмову своєї політичної сили підтримати кандидатуру Плюща у разі її висування на посаду голови парламенту.

НУНС має намір внести в парламент кандидатуру Плюща на посаду голови Ради.

Наприкінці листопада Плющ заявляв, що виступає за створення коаліції за участі фракції Партії регіонів, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Луценко висуне свого кандидата в спікери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути