неділя, 30 листопада 2008 10:56

У Франції дозволили продавати лялькових Саркозі

У Франції дозволили продавати лялькових Саркозі
Апеляційний суд Парижа дозволив продавати ляльок вуду з обличчям Саркозі, додавши їм ярлик "замах на гідність президента", повідомляє радіостанція France Info.

Незабаром два місяці як видавництво K&B, що належить компанії Tear Prod, продає скандальних ляльок як додаток до брошури з жартівливою біографією президента і посібником з чаклунства, а також набір з 12 голок.

Саркозі подав на компанію до суду, звинувачуючи в незаконному використанні його зображення. Але наприкінці жовтня Суд вищої інстанції Парижа відмовив президентові в проханні вилучити ляльок з продажу, визнавши правомірним таке відтворення образу глави держави як публічної особи.

Президент подав апеляцію, і тепер, як затверджує його адвокат Тьєррі Ерцог, позивач цілком задоволений.

Апеляційний суд у п`ятницю не погодився вимагати вилучення ляльок з продажу, щоб не порушувати свободу слова, проте ухвалив, що вони повинні продаватися із спеціальним ярликом, що попереджає: товар "чинить замах на гідність президента республіки".

Як зазначено в рішенні суду, "спонукання читача колоти ляльку, що додається до видання, голками, що додаються, на знак символічного спричинення фізичної шкоди, становить собою замах на особисту гідність пана Саркозі".

Поки що брошуру і ляльку Саркозі можна купити без ярлика в інтернет-магазині за 14 євро і 21 центів, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Франції дозволили продавати лялькових Саркозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути