четвер, 27 листопада 2008 09:44

Кредит МВФ використають для погашення боргів "Нафтогазу"

Кредит МВФ використають для погашення боргів "Нафтогазу"
У НАК "Нафтогаз Україна" є шанс отримати кредит від Нацбанку з чергового траншу МВФ, який може бути використаний для погашення боргів за поставлений газ перед "РосУкрЕнерго".

Як сказав "Ведомостям" представник МВФ, Фонд виділяв Україні гроші для боротьби з кризою, він не стежить, як вони витрачаються, хоча раз на квартал перевірятиме, наскільки ефективно це відбувається.

Чергове засідання ревізійної комісії МВФ відбудеться в січні, після цього буде рішення про другий транш, додав він.

Плани "Нафтогазу" представник МВФ коментувати не став, пише російська газета.

Як відомо, у середу, 26 листопада, перший заступник голови правління "Нафтогазу України" Ігор Діденко заявив, що НАК допускає спрямування другого траншу МВФ на погашення боргу за поставлений природний газ перед компанією "РосУкрЕнерго".

"Можливі переговори з МВФ про те, що черговий транш буде наданий для цього (погашення боргу)", - сказав він, зазначивши також, що переговори ведуться щодня.

Раніше керівництва "Нафтогазу" і російського "Газпрому" домовились, що "Нафтогаз" до 1 грудня цього року погасить заборгованість за газ, поставлений у вересні, і частину заборгованості за газ, поставлений у жовтні.

Після цього сторони продовжать переговори про реалізацію положень міжурядового меморандуму про співпрацю у газовій сфері від 2 жовтня.

Відповідно до меморандуму, перехід на прямі довгострокові контракти між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" можливий тільки за умови погашення українською стороною всієї наявної заборгованості.

5 листопада МВФ ухвалив рішення про виділення Україні кредиту stand by на суму близько 16,4 млрд доларів для подолання проблем в економіці. 10 листопаді фонд виділив Україні перший транш кредиту на 4,5 млрд доларів, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Кредит МВФ використають для погашення боргів "Нафтогазу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути