Ексклюзиви
середа, 26 листопада 2008 13:29

Газпром вперше надіслав Нафтогазу формулу ціни на газ

Газпром вперше надіслав Нафтогазу формулу ціни на газ
НАК "Нафтогаз України" вперше одержав від ВАТ "Газпром" (Росія) пропозиція про перехід на формульний підхід формування ціни на газ.

Про це повідомив голова правління "Нафтогаз України" Олег Дубина під час круглого столу "Енергетична політика України в умовах світової економічної кризи" сьогодні в Києві.

"Ми вперше від "Газпрому" одержали формулу ціни", - сказав він.

У свою чергу, як пояснив заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко, "вперше, приблизно 5-6 тижнів тому, в робочій кореспонденції "Газпрому" ми одержали проект договору, в якому йдеться про прив`язку до формульних категорій".

За його словами, російська сторона запропонувала "Нафтогазу" формульний підхід, який аналогічно запропонувала Туркменістану, Узбекистану і Казахстану.

"Відбувається прив`язка до цін на мазут і газойль, які прив`язані до котирувань Platts (Platts міжнародне агентство)", - додав він.

Також Діденко відзначив, що НАК "Нафтогаз України" направив "Газпрому" свої пропозиції з цього приводу і чекає відповіді, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Газпром вперше надіслав Нафтогазу формулу ціни на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути