Ексклюзиви
неділя, 23 листопада 2008 10:30

Україні необхідно судити винуватців голодомору - Наливайченко

Україні необхідно судити винуватців голодомору - Наливайченко
Україні необхідно провести судовий процес над організаторами і виконавцями голодомору 1932-1933 років і таким чином довести факт геноциду українського народу, вважає в.о. глави СБУ Валентин Наливайченко.

"Ми повинні вийти на судовий процес щодо організаторів і виконавців геноциду на підставі документів, свідоцтв очевидців і на підставі міжнародного права", - сказав Наливайченко в суботу ввечері в ефірі "5 каналу".

Він підкреслив, що для цього в Україні є "власне законодавство і власна доказова база" - свідчення очевидців і документальні матеріали.

"Повинен бути прокурор, який проведе таке розслідування, відстоїть інтереси всіх загиблих і всіх, хто потерпів від геноциду", - додав він.

Разом з тим Наливайченко не уточнив, який саме суд компетентний розглядати такі справи.

Він також вважає, що Російська Федерація повинна більше приділяти уваги розсекреченню архівних документів, що стосуються Голодомору.

"На жаль, дуже багато що з того, що повинно бути розсекречене і обнародуване, в Україні зараз не знаходиться. Конкретніше - це архіви Москви", - повідомив він.

Він нагадав, що СБУ направляла відповідні запити російським колегам ще в минулому році. Разом з тим, як відзначив в.о. глави СБУ, "тільки два чи три документи розсекречено російською стороною і на сайті МЗС вони були опубліковані".

Кажучи про загальний масив документів, розсекречених СБУ, Наливайченко підкреслив, що всі архіви, які стосувалися голодомору, розсекречені, передає "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Україні необхідно судити винуватців голодомору - Наливайченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути