Ексклюзиви
субота, 22 листопада 2008 19:14

Штати не вірять, що після Осетії вони зможуть нормально спілкуватися з Росією

США сумніваються в нормалізації відносин між НАТО і РФ найближчим часом у зв"язку з подіями навколо Грузії та Південної Осетії, не дивлячись на спроби ЄС відновити переговори з Москвою про його партнерство.

"Для нас важко взаємодіяти з Росією на колишньому рівні після того, як російські війська фактично напали на іншу країну", - заявив заступник держсекретаря США з політичних питань Деніел Фрід.

При цьому він відзначив "скромний прогрес" в переговорах між Москвою і НАТО та стверджував, що російська сторона не виконує повною мірою зобов"язання з припинення вогню.

Фрід засумнівався також в тому, що спостерігачі від ЄС, покликані упевнитися в дотриманні сторонами домовленостей, дістали повний доступ на територію Південної Осетії.

При цьому заступник держсекретаря США підкреслив, що НАТО як і раніше зацікавлено у відновленні діалогу з Росією, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Штати не вірять, що після Осетії вони зможуть нормально спілкуватися з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути