субота, 22 листопада 2008 17:21

У "Нафтогазі" пояснили, звідки взялися такі борги за газ

Борг за газ, поставлений до України "РосУкрЕнерго", оцінюється в 2,25 мільярда доларів.

Про це повідомляє джерело в "Нафтогазі". Саме цей борг НАК швейцарської компанії, на думку експертів, міг стати підставою для некоректної заяви президента РФ Дмитра Медведева про український газовий борг у розмірі 2,4 мільярдів доларів.

За даними джерел, НАК "Нафтогаз України", заплативши 285 мільйонів за спожитий у вересні газ, залишилася винна "РосУкрЕнерго" за цей місяць близько 400 мільйонів доларів.

За жовтень компанія ще не починала розраховуватися, тому до вересневого боргу додалося 798,6 мільйонів доларів жовтневого боргу.

За листопад "РосУкрЕнерго" вже виставило рахунок у розмірі 835 мільйонів доларів, і при цьому за невчасні розрахунки, що мали місце на початку поточного року, були налічені штрафні санкції у розмірі 250 мільйонів доларів.

Таким чином, загальна сума заборгованості складає 2,25 мільярда доларів. При цьому на сьогоднішній день в українські підземні сховища газу закачано близько 30 млрд. кубометрів газу.

З них, за даними джерел газети, НАК "Нафтогаз України" належать 17,2 млрд., "РосУкрЕнерго" - 11 млрд., останнє - власність приватних українських газодобувачів.

У разі можливих перебоїв з постачаннями російського газу ці запаси, на думку фахівців, будуть достатніми для забезпечення України газом впродовж найближчої зими з урахуванням спаду промислового виробництва в умовах світової економічної кризи, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «У "Нафтогазі" пояснили, звідки взялися такі борги за газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути