Ексклюзиви
пʼятниця, 21 листопада 2008 13:32

Ющенко вимагає, щоб Тимошенко повернула Росії два мільярди за п"ять днів

Ющенко вимагає, щоб Тимошенко повернула Росії два мільярди за п"ять днів
Президент Віктор Ющенко доручив Кабміну протягом 5-ти днів вирішити питання боргу перед Росією за поставлений природний газ.

Про це він сказав на початку засідання РНБО, коментуючи заяви президента Росії Дмитра Медведєва про борг "Нафтогазу" перед Газпромом.

"2 мільярди боргу – це ваша персональна відповідальність. Кілька днів тому ви робили заяви про те, що з газом вирішено все. Так от, продемонструйте протягом 5-ти днів, що з газом ви вирішили все", - сказав президент.

Він також звинуватив уряд у здійсненні непрофесійної енергетичної політики.

"Чинний уряд починав свою історію з того, що протягом першого кварталу не було проведено жодного розрахунку за поставлений в Україну газ. Хочу попередити, що така практика веде до одного – до колонізації України", - сказав Ющенко.

"Це не енергетична політика", - додав він.

Президент також сказав, що за несплачені борги персонально відповідає Кабінет міністрів.

"Шукайте ці гроші чи в некомпенсованих цінах, чи в бездарній тарифній політиці. Це ваше персональне питання. Не втягуйте в це людину і націю", - обурився Ющенко.

Він також порадив Кабміну ефективніше проводити переговори з російською стороною про поставки газу.

"Тримайте переговорний процес. Ви живете в країні, де президент не встановлює ціну на газ. Ефективні переговори з не одним раундом дадуть відповідь, кінець кінцем чи політичною буде ціна на газ у 2009 році, чи в нас буде своя позиція", - сказав Ющенко.

Він додав, що як і уряд виступає за встановлення ринкових відносин між Україною та Росією у питанні газопостачанні, однак з українського боку, за словами президента, перехід на ринкові відносини має стосуватися як ціна за транзит газу, так і ціни на зберігання газу в українських сховищах, а також ціни за оренду російського Чорноморського флоту в Криму.

"Це все є економіка, за якою повинна стояти чітка урядова позиція", - сказав Ющенко, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вимагає, щоб Тимошенко повернула Росії два мільярди за п"ять днів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути