Ексклюзиви
пʼятниця, 21 листопада 2008 09:53

Опозиція оголосила Саакашвілі російським шпигуном

Опозиція оголосила Саакашвілі російським шпигуном
Грузинська опозиційна партія "Нові праві" звинуватила президента країни Михайла Саакашвілі та главу Держканцелярії Каху Бендукідзе в співпраці з російською розвідкою, повідомляє РИА Новости. З такою заявою виступила представниця партії Пікріа Чіхрадзе.

Вона стверджує, що Бендукидзе протягом багатьох років "входив до складу антигрузинських об"єднань і систематично співробітничав з військовою розвідкою РФ". Саакашвілі, за її словами, "є частиною цієї ланки".

Пікріа Чіхрадзе додала, що Бендукідзе пов"язаний з "полковником російської військової розвідки Віталієм Шликовим". Можливо, вона мала на увазі члена Ради із зовнішньої та оборонної політики, полковника ГРУ у відставці Віталія Шликова. Чи представила вона конкретні докази "шпигунської діяльності" Саакашвілі та Бендукідзе, агентство не повідомляє.

Каха Бендукідзе, нагадаємо, у минулому займався підприємництвом в Росії. Він очолював раду директорів ВАТ "Об"єднані машинобудівні заводи", якийсь час був віце-президентом Російського союзу промисловців та підприємців (РСПП). З 2004 року він працював в уряді Грузії: спочатку державним міністром з економічних реформ, потім міністром економіки. Опозиція неодноразово вимагала відставки Бендукідзе, звинувачуючи його в корупції.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція оголосила Саакашвілі російським шпигуном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути