неділя, 09 листопада 2008 17:35

Львів - головне "гальмо" України в підготовці до Євро-2012?

Львів - головне "гальмо" України в підготовці до Євро-2012?
Темпи підготовки більшості українських стадіонів до Євро-2012 не викликають особливих побоювань, хоча господарі арен повинні ще виконати багато роботи, упевнений футбольний експерт, кореспондент офіційного сайту UEFA в Україні Ігор Линник. На його думку, виключенням є тільки стадіон у Львові, пише "Дзеркало тижня".

"Дніпропетровський 30-тисячник вже здали в експлуатацію, чим викликали захоплення уболівальників місцевого "Дніпра". Все виразніше проступають контури донецької "Донбасс-арени". Швидкими темпами просувається модернізація стадіону "Металіст" в Харкові, активні земельні роботи ведуться і на одеському "Чорноморцю", - відзначає експерт.

Ніщо, на думку І.Линника, не перешкоджає тепер і модернізації столичного НСК "Олімпійський", яка почнеться вже наступного місяця.

"На початку грудня починається монтаж нових конструкцій на київському НСК "Олімпійський", участь якого в проекті відмічена червоним грифом UEFA - на щастя, остання перешкода на шляху зведення в столиці сучасного спорткомплексу благополучно усунена (горезвісний ТРЦ "Троїцький" демонтований)", - констатував І.Линник.
Проте в Львові, за словами експерта, ситуація різко відрізняється від загальноукраїнської тенденції.

"Виключенням, як і раніше, є Львів, де 5 листопада вкотре розпочалися тендерні процедури, а терміни початку будівництва зрушені на невизначений час", - нагадав І.Линник.

Разом з тим експерт підкреслив, що навіть найсучасніші українські стадіони доведеться адаптувати під специфічні вимоги Євро-2012.

"Масово в Україні почали будувати стадіони без необхідного міжнародного досвіду, адаптованого під стандарти глобальних футбольних турнірів. Іншими словами, навіть те, що прийнятно на рівні найбільш рейтингових клубних змагань - Ліги чемпіонів або Кубка UEFA, не завжди підходить для Євро", - пояснив експерт.

"Террикон"
Зараз ви читаєте новину «Львів - головне "гальмо" України в підготовці до Євро-2012?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути