пʼятниця, 07 листопада 2008 15:52

Росія вирішила, де побудує свої бази в Абхазії та Південній Осетії

У Міністерстві оборони РФ обрали місця для розміщення військових баз на території Абхазії та Південної Осетії. Як повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело у військовому відомстві, російський контингент дислокуватиметься в абхазькому місті Гудаута і в південноосетинській столиці Цхінвалі. Будівництво баз буде завершено протягом 2009 року.

Начальник Генштабу ОС РФ Микола Макаров в жовтні 2008 року заявив, що укладені Росією з Абхазією та Південною Осетією угоди про дружбу та взаємодопомогу передбачають розміщення на кожній з баз по 3700 військовослужбовців.

Раніше планувалося розмістити в Абхазії та Південній Осетії три бази - в Гудауті, Очамчірі та Джаві. Проте президент Абхазії Сергій Багапш виступив проти будівництва бази Чорноморського флоту в Очамчірі. У Гудауті розташовується база російських миротворців і є військовий аеродром.

Росія визнала незалежність Абхазії та Південної Осетії після озброєного конфлікту з Грузією в серпні 2008 року. Тбілісі не визнають суверенітет цих регіонів і звинувачують Москву в анексії грузинських територій.

Зараз ви читаєте новину «Росія вирішила, де побудує свої бази в Абхазії та Південній Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути