Ексклюзиви
субота, 01 листопада 2008 10:42

Землетрус залишив без даху 70 тисяч пакистанців

Руйнівний землетрус у Пакистані залишив без даху над головою напередодні зими більше 70 тисяч чоловік, у тому числі 30 тисяч дітей, повідомила представник дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в провінції Белуджистан Сара Кроу.

"По мірі падіння температури ЮНІСЕФ відчуває занепокоєння через необхідність забезпечення потреб дітей та жінок", - повідомила вона.

Нагадаємо, землетрус стався 29 жовтня. Найбільше від стихії, яка забрала життя 200 чоловік, постраждали адміністративні округи Пішін і Зіярат південно-західній провінції Белуджистан. Тут зруйновані тисячі будівель, пошкоджені 128 шкіл.

"По ночах температура може падати до 7 градусів, а це дуже небезпечно для дітей, тому ми роздали зі складів ЮНІСЕФ теплий одяг і ковдри, подушки, а уряд надає намети", - сказала представник, що очолює представництво фонду в столиці провінції місті Кветте.

Крім холоду, людям загрожують інфекції через руйнування джерел чистої води - криниць і джерел. В ООН побоюються спалаху холери та дизентерії серед дітей. Для того, щоб запобігти сплеск захворювань, ЮНІСЕФ допомогло владі налагодити постачання жителів постраждалих районів питної води в цистернах.

Через удар стихії багато дороги в постраждалих районах стали непрохідними, зруйновані поліклініки лікарні, запаси продовольства і джерела питної води знаходяться під загрозою. Особливо постраждали старі глинобитні будинки, які характерні для цього району країни, повідомляє РІА "Новости"
Зараз ви читаєте новину «Землетрус залишив без даху 70 тисяч пакистанців ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути