Ексклюзиви
четвер, 30 жовтня 2008 15:17

В США почалося зниження ВВП

В США почалося зниження ВВП
ВВП США в третьому кварталі 2008 року знизився на 0,3 відсотка в річному обчисленні, повідомляє AFP з посиланням на дані місцевого міністерства торгівлі. Для порівняння, в другому кварталі економіка США виросла на 2,8 відсотка. Нові дані по ВВП підтверджують побоювання, що рецесія в США, можливо, вже настала.

Технічною рецесією називається спад в економіці країни протягом двох кварталів підряд. У США визначенням рецесії займається спеціальне відомство - National Bureau of Economic Research (NBER). Воно аналізує дані по багатьом макроекономічним показникам і виносить свою ухвалу тільки через декілька місяців після її фактичного настання.

Результати американської економіки виявилися гіршими з третього кварталу 2001 року, коли ВВП США скоротився відразу на 1,4 відсотка.

29 жовтня Федеральна резервна система (ФРС) США понизила базову ставку до одного відсотка. Таким чином монетарна влада показала, що має намір і далі здешевлювати кредити, щоб допомогти фінансовій системі відновитися після кризи.

Падіння американської базової ставки вже викликало хвилю покупок на фондових ринках всього світу. Наприклад, базові ставки були понижені в Китаї, Гонконзі та на Тайвані, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В США почалося зниження ВВП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути