Ексклюзиви
вівторок, 28 жовтня 2008 13:45

Півмільйона британців можуть позбавитися домівок через кризу

 

У Великій Британії кількість сімей, що ризикують втратити своє житло, може зрости приблизно в чотири рази у наслідок кредитної кризи, як попереджає Англійський банк.

Об"єктивний аналіз показує, що люди можуть втратити більше половини мільйона домівок через невиплату закладних (іпотеки) протягом трьох чи більше місяців.

Втрати лише в токсичних активах Великої Британії становлять 122 мільйони фунтів стерлінгів, за даними остатнього банківського звіту з фінансової стабільності. Це вдвічі більше за попередні показники.

Банк попереджає, що загальні втрати, понесені міжнародними фінансовими гігантами через кредитну кризу, можуть досягти 1.8 трильйонів фунтів стерлінгів - що значно переважає суму попередніх оцінок таких значних установ як МВФ.

Сумний звіт слідував зростаючому безладу на світових фінансовому та валютному ринках.

Найгірше ще попереду

Вчора стерлінг зазнав нового тиску, після того як побоювання, що позики Лейбористів сягатимуть 100 мільйонів фунтів стерлінгів підштовхнули іноземних інвесторів демпінгувати фунт стерлінга, знижуючи його курс аж до 1.53 долара за 1 фунт.

Британський міністр з питань бізнесу Пітер Мендельсон заявив, що найгірше ще попереду.

"Ми є свідками фінансової кризи, - каже він. - Гадаю, люди досі не усвідомили, як це відобразиться на нашій економіці, підприємництві та зайнятості".

За найгіршими прогнозами ціна на нерухомість може впасти ще на 15%. За останній рік, як повідомив іпотечний позикодавець Галіфакс, вона впала на 13%.

Звіт фінансової стабільності також показав, що криза розповсюдилася зі столиць, що є фінансовими лідерами, на Східну Європу і далі.

МВФ запропонував позику у 10.5 мільйонів фунтів стерлінгів Україні, та пообіцяв надати "вагомий фінансовий пакет" Угорщині.

Песимістичні прогнози можуть справдитися

Пакистан з Білорусією також звернулися до МВФ за допомогою, а Ісландія вже отримала 1.3 мільйони фунтів стерлінгів.

Кількісні показники у звіті, опублікованому в понеділок, свідчать про те, що Банк очікує найгірших наслідків.

Деякі аналітики City погоджуються з тим, що песимістичні прогнози можуть справдитися.

Індекс, що вираховується Лондонською фондовою біржею, і друкується у "Файненшиел Таймс", впав за останній тиждень на 11%, а сира нафта втратила до 18%. Однак це призвело до зниження ціни на паливо на 3.7% - рідкісний позитив для споживачів.

"Нестабільність світової фінансової системи за останні тижні досягла піку за усю історію людства", - зазначив замісник керівника Банку. - І з занепадом світової економіки, що наступає, фінансова система залишається під тиском", повідомляє Daily Mail.

Зараз ви читаєте новину «Півмільйона британців можуть позбавитися домівок через кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути