понеділок, 27 жовтня 2008 15:10

Томенко: Ющенко перейшов на сторону БЮТ

Томенко: Ющенко перейшов на сторону БЮТ
Заступник Голови Верховної Ради, народний депутат від БЮТ Микола Томенко вважає, що Президент, нарешті визнав пріоритетність законопроектів щодо подолання фінансової кризи.

На його переконання, Віктор Ющенко став на сторону БЮТ і тих політичних сил, які "впродовж останнього часу переконували, що спочатку необхідно мінімізувати наслідки світової фінансової кризи в Україні, а потім вже займатися виборчими перегонами".

Як повідомили в прес-службі Томенка, політик відзначив, що враховуючи те, що дотепер пропрезидентська політична сила - "Наша Україна" - дотримувалася протилежної думки, зараз з"явився шанс, що ця партія прислухається до Президента і на цьому тижні приєднається до ухвалення парламентом необхідних Україні "антикризових" законів.

Кажучи про проведення дострокових парламентських виборів, бютівець підкреслив, що сьогодні активність ініціаторів цих виборів істотно зменшилася, а тому "стало очевидним, що в 2008 році дострокові парламентські вибори вже не відбудуться".

"Не тільки суспільство і фахівці, а все більше представників політичних сил розуміють, що з двох проблем (фінансової і політичної кризи) успішно можна вирішити лише одну", - сказав Томенко.

Разом з тим, умовою вирішення фінансової кризи в Україні, на його думку, є "нехай відносно узгоджені дії всіх структур влади і політичних сил в Україні". "З цією метою в парламенті досягнута домовленість про необхідність ухвалення єдиного плану дій для мінімізації впливу світової фінансової кризи на економіку України", - уточнив віце-спікер ВР.

Він відзначив, що аналіз діяльності Верховної Ради демонструє реальну можливість парламенту працювати в режимі ситуативної коаліції або тимчасових домовленостей щодо необхідності розгляду неконфліктних питань соціально-економічного характеру. "А останній хід подій в Україні примушує парламент працювати саме в такому режимі", - підсумував Томенко.

Нагадаємо, у ВР вже зареєстровано шість законопроектів щодо мінімізації наслідків світової фінансової кризи в Україні. Зокрема, свої пропозиції в парламенті про заходи щодо стабілізації фінансово-економічної ситуації в Україні N3309-1 зареєстрували представники Партії регіонів Віктор Янукович і Микола Азаров.

Свій законопроект про мінімізацію впливу світової фінансової кризи на фінансово-банківську систему і економіку України зареєстрували у Верховній Раді народні депутати від НУНС Станіслав Аржевітін і Роман Ткач, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Томенко: Ющенко перейшов на сторону БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути