понеділок, 27 жовтня 2008 11:45

Фондові ринки Азії відкрилися падінням

Фондові ринки Азії відкрилися падінням
Індекс Nikkey, який відображає курси акцій провідних компаній Японії, в понеділок в ході уранішньої сесії торгів на Токійській фондовій біржі впав до рекордно низького рівня за останніх 26 років, втративши майже 230 пунктів. Правда, на момент завершення ранкової сесії він дещо реабілітувався, але трохи.

Крім того, курс долара в Токіо сьогодні знову впав по відношенню до єни, ударивши по експортерах.

Прем"єр-міністр Таро Асо закликав співвітчизників, не дивлячись на це мислити позитивно: "Сильна єна це не обов"язково тільки погано для Японії. Ми повинні мислити позитивно, не зосереджуватись виключно на негативних моментах. Газети пишуть в основному про них, оскільки якщо нація думає про завтрашній день вона повинна знати правду. Але Японія дивиться вперед і, разом зі всім світом, сподівається", - сказав він, розмовляючи з журналістами на біржі.

Відразу після денної сесії Таро Асо зібрав термінову нараду, в якій взяв участь міністр фінансів Японії Сиоїті Накагава.

В унісон з токійській біржі поводилися і інші майданчики південно-східної Азії. Індекси падали на біржах Гонконгу, Тайваню і материкового Китаю.

Те ж саме відбувалося і в Австралії, повідомляє Євроньюз.

Зараз ви читаєте новину «Фондові ринки Азії відкрилися падінням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути