Ексклюзиви
четвер, 16 жовтня 2008 16:22

Тимошенко конкретно "наїхала" на Богатирьову

Левова частка відповідальності за заходи щодо запобігання фінансовій кризі в Україні лежить на Національному банку і Раді національної безпеки та оборони України.

Про це заявила прем`єр-міністр Юлія Тимошенко сьогодні на брифінгу після засідання Кабінету міністрів.

"Антикризові заходи окремо має НБУ і, безперечно, левова частка - 90% відповідальності і дій, які потрібні для запобігання фінансовій світовій кризі, лежать на Національному банку України і на Раді національної безпеки та оборони України як координуючому органі на чолі з Президентом", - заявила Тимошенко.

Вона зазначила, що уряд може працювати тільки за галузевими програмами.

При цьому прем`єр додала, що Конституція України прямо забороняє уряду втручатися в діяльність Нацбанку, а світова фінансова криза, безперечно, знаходиться в компетенції НБУ.

"Рада нацбезпеки - це координуючий орган, який об`єднує всі гілки влади і має можливість скоординувати цю роботу і зробити її більш концентрованою і осмисленою. А уряд приймає ті заходи, які стосуються бюджетної політики і підтримки окремих галузей виробництва", - заявила Тимошенко.

Віце-прем`єр-міністр Іван Васюник вважає, що повна відповідальність за розробку нормативно-правових актів, які застерігають від можливих негативних наслідків світової фінансової кризи для економіки України, лежить на уряді.

Він додав, що повністю підтримує прагнення прем`єр-міністра Тимошенко розробити і прийняти пакет законодавчих і нормативно-правових актів щодо попередження можливих негативних наслідків світової фінансової кризи для економіки України. "Але я висловив нерозуміння, чому на засіданні Кабміну (сьогодні, 16 жовтня) на порядку денному немає цього пакета", - сказав Васюник УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко конкретно "наїхала" на Богатирьову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути