неділя, 12 жовтня 2008 14:14

Бюро Великобританії припинили похорони через фінансову кризу

Британські похоронні компанії припинили поховання сотень тіл через фінансову кризу, що загрожує повернути Британії "Зиму невдоволення" (Winter of Disconent), пише газета The Daily Mail. Причиною цього послужило те, що сім"ї з низьким доходом не можуть дозволити собі оплачувати похорони, а державна матеріальна допомога незрідка приходить із запізненням на два і більше місяці. Виділенням засобів на похорони для бідних у Британії займається Фонд соціального забезпечення Департаменту праці і пенсій (Department for Work and Pensions"" Social Fund).

Раніше подібні труднощі вирішувалися за рахунок кредитів, які похоронні бюро брали в банках. Кредит погашався за рахунок засобів, що поступають з державного бюджету. В умовах нинішньої фінансової кризи, коли багато фінансових організацій відчувають гострий дефіцит ліквідності, кредит стало складно отримати. Нагадаємо, що через кризу в у Британії з початку року були націоналізовані вже два банки: Northern Rock і Bradford & Bingley.

"Зима невдоволення" - термін, що використовується у Британії для опису зими 1978-1979 років, коли робітники з багатьох секторів економіки оголосили масовий страйк. При цьому правляча Лейбористська партія була вимушена провести загальні вибори, на яких перемогла Консервативна партія на чолі з Маргарет Тетчер. Через масовий страйк на вулицях скупчувалося сміття, а похоронні бюро звозили тіла на зберігання в будівлі заводів.
Зараз ви читаєте новину «Бюро Великобританії припинили похорони через фінансову кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути