Ексклюзиви
пʼятниця, 10 жовтня 2008 10:20

Які партії увійдуть у блок Ющенка

Які партії увійдуть у блок Ющенка

В партії "Наша Україна" на сьогоднішній день розглядається два варіанти участі пропрезидентської сили у виборах: партійний і блоковий.

"Представники "Нашої України", зокрема Кириленко (В"ячеслав Кириленко, голова парламентської фракції "Наша Україна – Народна самооборона"), відстоюватимуть партійний формат участі. У той же час на Банковій існує інша точка зору, згідно з якою повинен бути створений блок "За Ющенко", - розповів президент аналітичного центру "Відкрита Україна" Ігор Жданов.

Однією з переваг другого варіанту, за словами експерта, є можливість включення у виборчий список кандидатів, що не є членами НУ, пише Коммерсант-Україна.

У випадку якщо НУ вибере блоковий варіант, партнером партії по виборчому блоку може стати Українська народна партія. Крім того, до блоку може ввійти ряд представників Народного руху України, які, за словами члена політради НУ Ксенії Ляпіної, "показали свою принциповість і не коливалися з кон"юнктурою".

"Участь нашого лідера (Віктора Ющенка) можлива в обох випадках: як при формуванні списку партії, так і у разі створення блоку", - заявила Ляпіна.

Не виключено, що якщо буде створений пропрезидентський блок, то до його складу увійде УРП "Собор", очолювана Анатолієм Матвієнко.

"Питання не тільки в мені, оскільки будь-який союз – це рішення як мінімум двох. Все залежить від того, який рівень егоїзму буде проявлений при формуванні того або іншого блоку", - сказав Матвієнко.

За його словами, УРП "Собор" розглядатиме питання входження до блоку в тому випадку, якщо ставитиметься питання про об"єднання рівноправних пропрезидентських сил.

"Якщо ж це буде симуляція об"єднання – "ти кидай все, що є, і йди до нас", - я на це не піду", – підкреслив Матвієнко.

Що стосується конкретних пропозицій по формуванню виборчого списку, зокрема його першої п"ятірки, то це питання, за словами представників НУ, знаходиться на стадії обговорення.

Консультації проводяться з потенційними учасниками політичної сили – спікером Арсенієм Яценюком і секретарем Ради безпеки Раїсою Богатирьовою. Очікується, що остаточне рішення про формат участі НУ в позачергових парламентських виборах буде прийнято 25 жовтня, коли відбудеться з"їзд партії.

Зараз ви читаєте новину «Які партії увійдуть у блок Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути