Ексклюзиви
середа, 08 жовтня 2008 11:22

Росія почала виведення миротворців з Грузії

Росія приступила до виведення миротворців із зони безпеки в Грузії, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на грузинські ЗМІ. Вранці в середу було закрито декілька блокпостів миротворців в Цаленджіхському і Чхороцкуйському районах на заході грузинській території.

За даними грузинських ЗМІ, колони військової техніки і вантажних автомобілів миротворчих сил проходять через районний центр Зугдіді у напрямі Гальського району Абхазії. Також російські війська виводяться з села Урта Зугдідського району, де розташовувалася база миротворців. Повідомляється також, що готується виведення російських військ з блокпостів поблизу Південної Осетії.

За виводом російських військових в Зугдіді спостерігає керівник місії спостерігачів ЄС Хансйорг Хабер (HansjoergHaber). Він вже провів переговори з місцевою адміністрацією. Представники ЄС приступили до роботи в сусідніх з Абхазією і Південною Осетією на початку жовтня, в їх завдання входить спостереження за відходом російських військ.

Перший російський блокпост в районі грузинського міста Горі був знятий 5 жовтня. Відповідно до домовленості президентів Росії і Грузії Дмитра Медведєва і Ніколя Саркозі, миротворці повинні покинути грузинську територію 10 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Росія почала виведення миротворців з Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути