пʼятниця, 19 вересня 2008 13:10

Молоком з меламіном в Китаї отруїлися більше 6,2 тисяч дітей

 
Число китайських дітей, постраждалих в результаті споживання дитячого харчування з домішками меламіну, зросло до 6,2 тисяч чоловік. Мінохоронздоров"я Китаю чекає подальшого збільшення числа постраждалих.

Останні офіційні дані про число постраждалих дітей оголосив на прес-конференції глава Мінохоронздоров"я КНР Чень Чжу (ChenZhu). За його даними, на даний момент відомо про 6 244 дітей, що отримали молочні суміші з меламіном, 1300 дітей госпіталізовано, 158 з них знаходяться у важкому стані. Чень Чжу повідомив також про смерть третьої дитини, що померла в провінції Чжецзян на сході Китаю.

Китайські власті продовжують масові перевірки молокопереробних підприємств на всій території країни. На даний момент домішки токсичного з"єднання меламіну виявлені в 20 відсотках зразків продукції 109 великих китайських компнай.

Разом з SanluGroup серед замішаних в скандалі компаній опинився другий найбільший виробник молочної продукції в Китаю - MengniuDairy. Як указується в прес-релізі компанії, вона вимушена відкликати з продажу три партії дитячої молочної суміші, вироблені в січні.

Меламін використовується в хімічній промисловості у виробництві вогнестійких полімерів. Недобросовісні виробники додавали цю речовину в молоко і сухі молочні суміші, щоб імітувати високий вміст білка. Висока концентрація меламіну в організмі людини приводить до формування каменів в нирках і сечовому міхурі, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Молоком з меламіном в Китаї отруїлися більше 6,2 тисяч дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути