пʼятниця, 05 вересня 2008 17:36

Україна звинуватила Росію в підготовці вторгнення у Крим

Міністр закордонних справ України Володимир Огризко звинуватив владу РФ в тому, що вона таємно роздає російські паспорти жителям Криму, щоб потім виправдати можливе збройне вторгнення необхідністю захисту своїх громадян, передає агентство AFP.

У інтерв"ю німецької Frankfurter Allgemeine Zeitung, на яке посилається AFP, Огризко заявив, що російське консульство в столиці Криму Сімферополі роздає паспорти РФ громадянам України і відмовляється відповідати на запити українських властей про те властей про те, скільки паспортів було видано.

Огризко назвав "справжньою проблемою" те, що Росія пообіцяла захищати своїх громадян за кордоном. "Зазвичай в кризисні періоди громадяни просто повертаються до себе додому", - відзначив він, додавши, що для України неприйнятно, коли аргумент захисту громадян перетворюється на обгрунтування військової інтервенції.

У своєму інтерв"ю Огризко провів недвозначну паралель між ситуацією в Криму і діями Росії на Кавказі, коли РФ ввела війська до Південної Осетії для захисту жителів республіки, багато хто з яких на той час мав російські паспорти, а через деякий час визнала її незалежність.

Нагадаємо, що в ході осетино-грузинського збройного конфлікту керівництво України подало політичну підтримку Грузії. Президент Віктор Ющенко видав указ, що обмежує пересування чорноморського флоту РФ, який проте був проігнорований російськими властями.
Зараз ви читаєте новину «Україна звинуватила Росію в підготовці вторгнення у Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути