Ексклюзиви
понеділок, 01 вересня 2008 08:11

"Історична пам"ять - пам"ять народу": тема першого учбового дня у школах

"Історична пам"ять - пам"ять народу": тема першого учбового дня у школах

Перший урок у різних регіонах країни вирішили проводити на свій розсуд, хоча була рекомендація міністерства освіти позначити тему уроку: "Історична пам"ять - пам"ять народу". У школах Донецької області на відкритому уроці пригадають 65-і роковини звільнення Донбасу від німецько-фашистських загарбників.

У Криму київські чиновники спробували змусити провести в школах урок, присвячений НАТО, але цю ініціативу зустріли в штики.

До речі, кримчани і ряд інших регіонів країни відмовилися виконувати наказ міністра освіти і науки про посилене вивчення держмови і переклад викладання основних предметів у школах для нацменшин на українську мову.

Президент країни Віктор Ющенко сьогодні поспілкується з школярами і студентами. Спочатку він відкриє нову школу в містечку Хотів під Києвом, потім зустрінеться з студентами педагогічного університету імені Драгоманова і візьме участь в телемості, який зв"яже три вузи, - в Києві, Луганську і Чернігові.

У новому навчальному році в Україні в школу підуть 378 тис першокласників, а закінчать навчання близько 410 тис випускників. Про це напередодні Дня знань повідомив міністр освіти і науки Іван Вакарчук. За його даними, в понад 20 тис шкіл вчитися будуть майже 4,7 млн школярів.

Уряд вітає своїх співвітчизників із Днем знань

Уряд України вітає всіх школярів, студентів, їх батьків і викладачів із Днем знань - святом початку нового навчального року.

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко в своєму поздоровленні, оприлюдненому на урядовому порталі, зазначила, що "Україна завжди була країною розумних і мудрих людей, а українська нація була і залишається нацією багатого інтелекту і знань".

Прем"єр виразила упевненість, що досягненнями нинішніх першокласників через 15-20 років "пишатиметься науковий світ всієї планети". При цьому Тимошенко пообіцяла зробити "все можливе і неможливе, щоб освіта і наука стали пріоритетом номер один", додавши, що "уряд зробить все, щоб держава повністю забезпечувала дітей підручниками, сільські школи - автобусами, а професія вчителя стала найбільш поважаною у суспільстві".

Голова уряду побажала всім школярам, батькам і педагогам "терпіння, мудрості і великого прагнення до знань", повідомляє урядовий портал.

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк в своєму поздоровленні з нагоди Дня знань, оприлюдненому прес-службою ВР України, підкреслив, що 1 вересня є "справді всенародним святом, яке об"єднує не тільки педагогів і учнів, але і всіх тих, хто коли-небудь сідав за шкільну парту або переступав поріг інститутської аудиторії".

За словами Яценюка, цей день назавжди залишився в пам"яті кожного як "день першого дзвінка, першої лекції, першого кроку своєї дитини в світ знань". Голова Верховної Ради підкреслив, що цей день особливий в житті незалежної України, оскільки студентами стали її 17-річні ровесники, "ті, кому пощастило народитися в один рік із державою".

"Саме від вас, майбутньої еліти нації, позбавлених стереотипів і вантажу минулого, молодих, амбітних, цілеспрямованих, залежить те, якою стане наша держава за часів майбутнього розквіту", - підкреслив Яценюк.

Він також виразив подяку всім педагогам за їх працю, вірність вибраному шляху. Яценюк побажав всім у день знань "визнання і достатку".

Мер Києва Леонід Черновецький подякував педагогам за "самовіддану працю, за бездоганне виконання такої відповідальної місії, як виховання нових поколінь", повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, повідомляє NEWSru.ua

Зараз ви читаєте новину «"Історична пам"ять - пам"ять народу": тема першого учбового дня у школах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути